Buna göre, tekne ve yat kapasitesi dikkate alınarak koylara çevreci mapalar yerleştirilecek. Deniz tabanına tonozlar konulacak, şamandıralar bu tonozlara bağlanacak. Akıllı şamandıra sistemi sayesinde denizde anlık klorofil değerleri, oksijen oranı, bulanıklık ve su kalitesi anlık takip edilecek. Ayrıca proje kapsamında atık alım teknelerinin sayı ve kapasitesinin de artırılması planlanıyor. Geliştirilecek mobil uygulama ile kullanıcılar, bölgedeki tüm şamandıralarda bulunan CPS cihazları sayesinde boş bağlama yerlerini harita üzerinden görecek. Şamandıraların bağlı olacağı yapay resifi özellikli tonozlar deniz canlılarının beslendiği yuvalar olacak. Antalya’dan başlayarak İzmir’e kadar uzanacak bir bölümde çalışma yürütülecek. Çalışmalar, pilot bölge olarak seçilen Göcek’te başlayacak.
Related Posts
Petkim’in özelleştirilme hikayesini bir de böyle okuyun: Soykırım iftiracısı Ermeni şirketin oyunu
- Hayati Karagöz
- 1 Aralık 2024
- 6 min
- 0
Petkim'in eski genel müdürü Kenan Yavuz, Petkim'in özelleştirilme sürecini, sözde Ermeni soykırımcısı şirketin ihaleye dahil…
İstanbullular dikkat: Yarın bu ilçelerde su kesilecek
- Hayati Karagöz
- 1 Aralık 2024
- 2 min
- 0
Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'nin bazı mahallelerine, isale hattında yapılacak çalışmadan dolayı…
Annesi ölünce doktorlara saldırdı: ‘Bizi engellemese yaşatabilirdik’
- Hayati Karagöz
- 1 Aralık 2024
- 1 min
- 0
Konya'da bir kişi annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu 2 doktoru darbetti. Şüpheli gözaltına alınırken, Dr. Erol…